Автомагистрала "Струма" край Дупница остава затворена заради пожара, разгорял се

...
Автомагистрала "Струма" край Дупница остава затворена заради пожара, разгорял се
Коментари Харесай

Поне 2-3 седмици Струма остава затворена край Дупница заради пожара

Автомагистрала "Струма " край Дупница остава затворена поради пожара, разгорял се във вторник. Платното в посока София ще бъде пуснато за придвижване най-рано след 2-3 седмици. Това е прогнозата на експертите от Агенция "Пътна инфраструктура " след направените предварителни огледи. От пътната организация настояват, че са създали оглед на моста край Дупница през април 2018 година, само че тогава не са били открити отпадъчни материали, след това провокирали пожара.

"Това е динамичен развой, т.е. депонират се боклуци, по-късно се извозват, след това идват нови и така нататък Дори по време на строителството на ''Струма'' също са били депонирани там боклуци, само че това никога не оправдава притежателя на цеха, който е изхвърлял там материалите си ", изясни инж. Иван Досев, който е член на УС на АПИ.

В същото време притежател на компания за вторични първични материали, складирала отпадъците под моста, заяви, че няма финансова опция да заплати ремонта.

"Отпадъците са насъбрани в продължение на години. Многократно сме ги чистили и сме правили всичко, с цел да спрем изхвърлянето им. Граждани обаче изхвърлят отпадъците от моста. Бяхме тук, на самото място, внезапно пламна огъня - от моста ли се хвърли нещо, не видяхме. Притеснявам се от бъдещата инспекция ", сподели Кольо Илиев.

Дружеството "Феникс Дупница " е глобено три пъти през последните пет години, а наложените санкции са за съвсем 20 000 лв.. Едната санкция е за погрешно и неразрешено депозиране на тютюнев прахуляк, който е изсипван на сметището на Дупница, когато Кольо Илиев е бил и оператор на депото. Друга санкция е за запалване на същото бунище през 2014 година, когато автомагистралата още не е минавала оттова

В сряда пътната организация заяви, че.след като има точна количествено-стойностна сметка за нужните ремонтни работи, ще бъде предявен иск към притежателя на предприятието, направил нерегламентираното бунище и провокирало пожара. Сезирана е и прокуратурата, която образува досъдебно произвеждане.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР