Автоинструктори от Варна протестират срещу забраната им да работят. Техни

...
Автоинструктори от Варна протестират срещу забраната им да работят. Техни
Коментари Харесай

Автоинструктори от Варна протестират - искат възможност да работят

Автоинструктори от Варна стачкуват против възбраната им да работят. Техни представители са изпратили писма до държавните институции с предложение по какъв начин да възобновят работната си активност при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Все още няма отговор, по думите на Атанас Балабанов - ръководител на Съюза на автоинструкторите във Варна. Пред Българска национална телевизия той съобщи, че им е отказано отдалечено образование на курсисти по този начин, както се организира с учебните заведения.
" Не мислим че нещата са по-рискови от таксиметровия отрасъл, без да имаме срещу тях. Ние работим с познати курсисти. В най-хубавия случай можем да обучаване най-вече 10 души за ден ", разяснява Балабанов. Той уточни, че шофьорските курсове спадат към дребния бизнес, заради което компаниите нямат финансов запас, който да им обезпечи прехранване за повече от месец, без осъществяване на работен развой .
Атанас Балабанов изясни, че се заплащат заплати, осигуровки и наеми, даже и да не работят, а поради обстановката се е наложило да бъдат съкращавани чиновници. Според него, мярката 60/40 за подкрепяне на компаниите е за тези, които въпреки всичко имат някаква активност и най-малко минимални доходи. Защото останалите нямат опция да покрият разноските за оставащите 40%, които би трябвало да обезпечат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР