Автобусните превозвачи засега не планират поскъпване на билетите, заявиха за

...
Автобусните превозвачи засега не планират поскъпване на билетите, заявиха за
Коментари Харесай

За момента: Автобусните превозвачи не планират поскъпване на билетите

Автобусните превозвачи към този момент не възнамеряват повишаване на билетите, обявиха за БНР от тяхната конфедерация. Оттам се надяват да бъде задоволително нарастването на дотацията, която превозвачите получават от страната като отплата поради отстъпките за пенсионери и възпитаници.
20 милиона лв. се дават в допълнение от държавния бюджет за автобусните превозвачи, с които средства се компенсират понижените доходи от направените отстъпки при транспортите на пенсионери и възпитаници.

До този миг превозвачи съвсем сами са финансирали пътуванията на правоимащите, изясни Магдалена Милтенова - ръководител на Конфедерацията на автобусните превозвачи, поради това, че ставките на цените не са били променяни през последните 15 години.

" Парите, които се предоставяха, по отношение на отстъпките, които се правеха от страна на превозвачите, бяха извънредно незадоволителни, тъй като една абонаментна карта коства 50 лева и вие би трябвало да извършите 30% отстъпка за възпитаници - това са 15 лева от цената на картата, към сегашния миг ние получавахме оптимално 6,20 лева, когато се касае за цялата градска мрежа и 3,10 лева, в случай че се касае за обособена линия. С смяната в наредбата за изискванията и реда за снабдяване на тези средства и направените промени, тези суми са увеличени в двоен размер ".

Дали с увеличените от страната обезщетения към автобусните превозвачи, от сектора още веднъж ще регистрират компликации с пониженията които вършат за карти и билети на право имащите, ще стане ясно през декември.

От сектора разчитат доста и на това цената на метана да продължи да спада, с цел да може да има баланс на транспортната услуга.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР