Австрийското правителство обяви, че ще започне да облекчава стриктните мерки

...
Австрийското правителство обяви, че ще започне да облекчава стриктните мерки
Коментари Харесай

Австрия ще започне да облекчава мерките срещу коронавируса от следващата седмица

Австрийското държавно управление разгласи, че ще стартира да облекчава прецизните ограничения за ограничение на болестта с новия ковид след Великден, съобщи ДПА.

Канцлерът Себастиан Курц сподели на конференция, че дребните търговски обекти, магазините за строителни материали и за градинарство ще имат право да отворят още веднъж порти от 14 април, в случай че съблюдават прецизни хигиенични стандарти.

От 1 май ще могат да работят всички магазини, молове и фризьорски салони, а хотелите и заведенията за хранене ще останат затворени най-малко доникъде на май.
В Австрия става наложително носенето на маски в магазините и аптеките Маските ще се дават на влизане в обектите за извършване на покупки
Ограниченията за придвижване ще останат в действие до края на април, а учебните заведения ще бъдат затворени доникъде на май.

Забраната за всеобщи публични прояви ще остане в действие най-малко до края на юни, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Австрийското държавно управление утрои средствата, които ще бъдат предоставени на компании, с цел да се облекчи тяхното финансово задължение по време на рецесията с ковид.
Австрия проверява ски курорта Ишгъл за укриване на ковид Проверката се прави въз основа на данни, че чиновник на курорта се е разболял още през февруари
Те ще бъдат отпуснати на компании, които краткотрайно са понижили часовете полаган труд на чиновниците си и надлежно са намалили възнагражденията им. Намалените заплати на чиновниците отчасти се компенсират от държавното управление.

В страната има 12 000 доказани случая на новия ковид, а над 200 пациенти са умряли от респираторното заболяване, което той предизвиква.
Австрия затваря магазини и заведения, два района са под карантина По последни данни в страната има 422 инфектирани с COVID-19
Австрия е под карантина от три седмици и това докара до доста понижаване на новите случаи, а броят на хората в лечебни заведения се стабилизира, означи Ройтерс.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 541 10 21 39 Света 1 287 112 14 250 70 525 271 882 Заразени* Нови Починали България 541 10 21 Света 1 287 112 14 250 70 525
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР