Президентът Румен Радев ще удостои днес полковник Мирослав Костадинов и

...
Президентът Румен Радев ще удостои днес полковник Мирослав Костадинов и
Коментари Харесай

Кои са двамата военни, които ще бъдат удостоени от президента с висше офицерско звание „бригаден генерал“

Президентът Румен Радев ще удостои през днешния ден полковник Мирослав Костадинов и полковник Румен Петков с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “ в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2.

Със свое решение от април държавното управление предложи полковник Мирослав Костадинов да бъде назначен на длъжността „ Командир на 2-ра механизирана бригада “ и да бъде почетен с виеше военно звание „ бригаден военачалник “. Той заема мястото на бригаден военачалник Станимир Христов, който бе назначен наскоро на длъжността „ Началник на щаба на Сухопътните войски “ . Държавният глава Румен Радев издаде декрет за назначението на полк. Мирослав Костадинов за пълководец на 2-ра механизирана бригада, считано от 6 май 2024 година, и за удостояването му с висше офицерско звание „ бригаден военачалник “. Указът беше обнародван в " Държавен вестник " на 10 май т.г.



Полковник Румен Петков пък е административен началник – ръководител на Военно-апелативния съд. Това е най- висшата служба в системата на военните съдилища на Република България. Правителството утвърди удостояването му със званието „ бригаден военачалник “ с претекста, че поради особената значимост на длъжността е оправдано същата да бъде избрана за заемане от офицер с виеше военно звание, който по смисъла на член 136, алинея 1 от Закона за защитата и въоръжените сили на Република България е върховен команден състав.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР