Австралийските медии съобщават за първия случай на нападение на кенгуру

...
Австралийските медии съобщават за първия случай на нападение на кенгуру
Коментари Харесай

За първи път от 1936 г.: Кенгуру уби мъж в Австралия

Австралийските медии оповестяват за първия случай на нахлуване на кенгуру с съдбовен край от 1936 година насам, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

Починалият мъж е на 77 години. Инцидентът се е случил в парцела на починалия в Редмънд, намиращ се на към 400 км югоизточно от Пърт, Западна Австралия. Медиите акцентират, че животното може би е било отглеждано като домакински любим от умрелия мъж.

Пристигналите на мястото парамедици са съобщили, че кенгуруто е било нападателно и не е разрешило на екипа да се приближи до пациента.

Местната полиция се е намесила, обезвреждайки торбестия бозайник, тъй че раненият мъж е съумял да получи първа помощ. За страдание индивидът е умрял.

Последният случай, в който кенгуру е нападало човек, е регистриран през 1936 година, когато 38-годишен мъж е погубен в Нов Южен Уелс.

В Австралия има настоящи възбрана за развъждане на диви животни от локалната фауна като домашни любимци. Все още не е ясно дали умрелият мъж е имал позволение да отглежда кенгуруто в парцела си. Подобни разрешителни се издават извънредно рядко.

Мъжкото кенгуру е нападателно и не е уместно за домакински любим. Животните атакуват хората по същия метод, по който се пазят в дивата природа или се бият едно с друго. Мускулестите крайници на кенгуруто са рисково оръжие, а тялото на животното е много тежко. В Югоизточна Австралия този скотски тип се среща постоянно. Западното сиво кенгуру тежи към 54 кг, височината му доближава 1,3 метра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР