Австралия скоро може да затрудни живота на интернет троловете. Ройтерс

...
Австралия скоро може да затрудни живота на интернет троловете. Ройтерс
Коментари Харесай

Австралия обсъжда закон, който да идентифицира троловете в интернет

Австралия скоро може да затрудни живота на интернет троловете. Ройтерс оповестява, че министър председателят на страната Скот Морисън е разкрил проекти за законодателство, което в някои случаи може да принуди обществените мрежи да разкрият самоличността на тролове и други консуматори, които вършат оскърбителен мнения.

Механизмът за недоволство ще изисква онлайн платформите да отстраняват такива враждебни изявления. Ако не го създадат, правосъдната система може да подреди на даден уебсайт да даде съответните детайлности за нарушителя.

Морисън оприличи настоящия интернет на „ Див Запад “, където анонимните нападатели могат в действителност да „ наранят хората “.

Предложените закони идват седмици след като Върховният съд на Австралия постанови, че медийните компании могат да бъдат държани виновни за мнения във Фейсбук изявления. CNN ограничи достъпа до своите Фейсбук страници в страната заради тези промени.

Предвиденото законодателство би направило още една стъпка напред, като постанова избрани дейности, в случай че дадена обява се смята за рискова. Този ход обаче повдига и някои въпроси за дискретност и запазване на персонални данни. Освен това, към момента не е ясно какво тъкмо би представлявало закононарушение, задоволително съществено, с цел да наложи откриване на идентичност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР