Надзорният съвет на Националния осигурителен институт /НОИ/ започна заседанието, на

...
Надзорният съвет на Националния осигурителен институт /НОИ/ започна заседанието, на
Коментари Харесай

Започна заседанието за пенсиите на НОИ. Какви са вариантите за увеличението?

Надзорният съвет на Националния застрахователен институт /НОИ/ стартира съвещанието, на което би трябвало да вземе решение какво да бъде нарастването на пенсиите от 1 юли , съобщи „ БНР “. 

Преди него служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов още веднъж удостовери своето желание да внесе предложение покачването да бъде с в началото плануваните и заложени в бюджета 11%. 

В края на предходната седмица обаче стана ясно, че съгласно швейцарското предписание, по което се индиксират пенсиите у нас, те би трябвало да се покачат не с 11, а с 10 на 100 , тъй като инфлацията е по-ниска от предстоящата. 

Снощи на ексклузивен брифинг служебният министър ръководител Димитър Главчев също разгласи, че доколкото зависи от изпълнителната власт пенсиите ще бъдат вдигнати с 11%. Днес Иванов акцентира, че ще се види кой по какъв начин ще гласоподава на съвещанието на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт, само че неговото предложение ще бъде за изключение от швейцарското предписание , каквото към този момент е правено през 2021 година. 

Има ли пари за нарастване на пенсиите? Говори министър председателят Димитър Главчев

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР