Авиокомпании по цял свят отмениха в понеделник повече от 2

...
Авиокомпании по цял свят отмениха в понеделник повече от 2
Коментари Харесай

Над 2 500 отменени полета по света заради Омикрон

Авиокомпании по целия свят анулираха в понеделник повече от 2 500 полета поради разпространяването на новия вид на ковид Омикрон. Информацията за това е предоставена от уеб страницата FlightAware, който наблюдава полетите на самолетите.
Според данните в него, единствено за понеделник са анулирани 2 522 автобуса и са арестувани 7 690. Най-много са случаите в Съединени американски щати – 958. Става въпрос както за вътрешни, по този начин и за интернационалните полети.

Телевизия CNN акцентира, че анулираните автобуси са главно поради дефицит на личен състав, провокиран от разпространяването на варианта Омикрон. В неделя в Съединени американски щати бяха анулирани 1 200 полета, защото чиновниците на самолетните компании са били принудени да излязат в болнични. По време на коледните празници бяха анулирани над 6000 полета по целия свят, хиляди други бяха забавени.

„ Разпространението на варианта Омикрон предходната седмица имаше директно влияние върху нашите полетни екипажи и обслужващ личен състав ", се споделя в изказване на United Airlines пред CNN.

Телевизионната компания акцентира, че анулацията на полети заради липса на личен състав се случва в най-натоварената година във връзка с пътнически трафик по време на празниците. През последните няколко дни сред 1,5 и 2,2 милиона души са употребявали всеки ден услугите на въздушните превозвачи в Съединени американски щати. Миналата сряда цифрите за този индикатор надвишиха данните за 2019 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР