Въпреки, че при военно положение е много трудно да се

...
Въпреки, че при военно положение е много трудно да се
Коментари Харесай

ООН шокира света: Убитите деца в Газа са в пъти повече, отколкото от всички военни конфликти за 4 години!

Въпреки, че при военно състояние е доста мъчно да се получат точни цифри, Лазарини разгласи:

„ Аз имам вяра, че оповестената сума (от палестинското министерство на опазването на здравето, че броят на починалите в Газа е над 34 000 – ТАСС) дава много добра визия за мащаба на броя на хората, които са били убити в Газа. И това е извънредно “, сподели Ладзарини.

Организация на обединените нации шокира света: Убитите деца в Газа са в пъти повече, в сравнение с от всички военни спорове за 4 години!

28.04.24 09:20  фотография: SafeNews

Честита Цветница! 5 изумителни обстоятелството за цветята!

28.04.24 09:01

Атанас Чобанов скандално: „ Кирил Петков и Лена Бориславова са фалшификатори “

28.04.24 08:33  СНИМКА: Pixabay

Забраняват мокрите кърпички, запушвали канализацията!

28.04.24 08:15  Снимка: БГНЕС

Николай Слатински омерзен: Реално на власт е най-хубавият футболист измежду политиците

28.04.24 07:51

„ Безпрецедентно е, когато мислите, че за шест месеца повече от 30 000 души са били убити. Знаем, че измежду тях има 13 000 деца. Знаем, че в Газа са убити повече деца за шест месеца, в сравнение с във всички спорове по света през през последните четири години “, сподели шефът на UNRWA. „ Така че това е невиждано по мащаб, както и по равнище на опустошения “, акцентира той.

Покартителния роман на Лазарини продължи с много неприятно съпоставяне:

„ Днес, в случай че погледна броя на убитите чиновници в UNRWA (в линията Газа – ТАСС), 180, и сравня това с общия брой на личния състав, който имаме, 13 000, и по-късно погледна броя на убитите хора в границите на по-широкото население на Газа, по-късно го съпоставяме с общото население и ще имаме повече или по-малко същия вид съразмерност, тъй че мисля, че пропорцията в този случай сигурно е нещо, което за жалост звучи допустимо “

Според него би могло да се каже, че 34 000 убити не е надценена цифра, той сподели, че данните „ сигурно са в този мащаб “. „ И даже не съм сигурен, че това число обгръща всички тези, които към момента са под руините, тъй като през множеството време броят на починалите хора се рапортува и записва посредством болнични заведения “, сподели шефът на организацията на Организация на обединените нации. „ Така че бих споделил, че дадената съразмерност за жалост може да е близка до действителността. Може даже да е по-висока или да е непропорционална. И аз имам вяра, че не е надценена “, заключи той.

Какво е UNRWA?

Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци в Близкия изток е основана на 8 декември 1949 година Тъй като обстановката в Палестина остава неразрешена, мандатът на организацията продължава да се уголемява.

Сега организацията дава помощ на към 5,9 милиона души. Около една трета живеят в 58 публично приети лагера в Газа и Западния бряг. Включително Източен Йерусалим, Йордания, Ливан и Сирия. Останалите живеят в или покрай градовете домакини, постоянно близо до формалните лагери.

Агенцията се управлява от общоприет комисар, назначен от генералния секретар на Организация на обединените нации. В края на януари няколко страни, в това число Обединеното кралство, Германия и Съединените щати, оповестиха прекъсването. На финансирането от UNRWA заради хипотетични връзки с радикалния палестинец придвижване Хамас.

Лазарини подреди уволнението на няколко чиновници, които може да са взели участие в нахлуване на Хамас против Израел през есента. По-късно организацията упрекна Израел в изтезаване на хванати чиновници, с цел да изтръгне „ подправени самопризнания “ за връзки с радикалното придвижване. В отчет, оповестен на 23 април от самостоятелен екип на Организация на обединените нации за оценка на дейностите на UNRWA, се показва. Че израелските управляващи до момента не са дали никакви доказателства в поддръжка на своите обвинявания.

Източник: ТАСС

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР