СподелиПрезидентът на САЩ Джо Байдън изнесе снощи остро критична реч

...
СподелиПрезидентът на САЩ Джо Байдън изнесе снощи остро критична реч
Коментари Харесай

Байдън: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен

Сподели
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изнесе нощес остро сериозна тирада на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите в Белия дом, до момента в който протестиращи извън осъждаха поддръжката му за войната на Израел против групировката „ Хамас “, предадоха Българска телеграфна агенция и международните организации.

Демонстранти с плакати скандираха лозунги срещу убийствата на публицисти в Газа пред хотел „ Вашингтон Хилтън “, където се организира годишната среща. Стотици протестиращи насърчаваха публицистите да бойкотират събитието и освиркваха чиновниците на администрацията при влизането им.

Байдън избегна огромните митинги в предната част на хотела като влезе през задния вход, където беше посрещнат от по-малки групи протестиращи, призоваващи за преустановяване на огъня.

Асоциацията на кореспондентите в Белия дом е учредена през 1914 година и от 1921 година насам съвсем всяка година провежда вечеря в чест на репортерите, които отразяват президентството.

Байдън употребява годишното публично събитие, с цел да съобщи, че неговият републикански противник на идните избори Доналд Тръмп е неузрял. Той взе на майтап личната си преклонна възраст и се развихри, изправен пред вашингтонските публицисти, които наблюдават президентската институция.

„ Да, възрастта е проблем. Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам против 6-годишен “, пошегува се Байдън. 81-годишният президент по-късно добави за някогашния държавен глава Тръмп, който е на 77: „ Възрастта е единственото общо нещо сред нас “.

По време на провеждащото се от един век събитие във Вашингтон стотици публицисти, политици и звезди се събират в голямата банкетна зала на хотела, с цел да съберат средства за стипендии. Президентът постоянно насочва другарски намеци в заключителната си тирада, ориентирани към репортерите и другите посетители в публиката.

Този път Байдън даде някои препоръки на пресата.

„ Най-искрено не ви апелирам да заемате страна. Моля ви да сте на висотата на сериозността на момента. Преминете около това, което може да отклони вниманието и около разсейващите съпътстващи събития, които преобладават и придадоха сензационност на нашата политика и се концентрирайте върху това, което в действителност е заложено на карта “, сподели Байдън.

Тази година хазаин на събитието беше комедиантът Колин Джост от „ Сатърдей найт лайв “ (SNL).

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР