Август месец ни предлага няколко изумителни астрономически събития, които можем

...
Август месец ни предлага няколко изумителни астрономически събития, които можем
Коментари Харесай

2 Суперлуни през август - какво символизират двете пълнолуния

Август месец ни предлага няколко изумителни астрономически събития, които можем умерено да следим заради елементарния факт, че е лято и можем да стоим и през нощта.
 Розова луна - априлското пълнолуние през 2023 година ни дава късмет за излекуване
Какво ни носи Розовата луна този месец

Априлското пълнолуние е натоварено със символика

Две пълнолуния ни чакат в осмия месец на годината. При това става дума за две суперлуни - моментите, в които лунният диск е най-близо до Земята или по този начин наречения перигей. Тогава виждаме Луната по-голяма от нормално.

Първото е още на 1 август и се назовава " Есетрова луна ". Както огромна част от наименованията на пълнолунията, и това идва от индианските племенна в Северна Америка, които по този метод означават времето в годината, когато се лови най-вече есетра в езерата.
 Снимка 628208

В северните елементи на Европа това пълнолуние се назовава " Житна луна ", като евентуално е обвързвано с жътвата.

Следващото пълнолуние за месеца, което също е суперлуна, се пада на 31 август. Това е по този начин наречената " Синя луна ", както се наименуват редките пълнолуния, които се случват два пъти в един и същи месец. От там идва и британският идиом " once in a blue moon ", който значи нещо, което се случва доста рядко.

Есетровата Луна ще ни наподобява към 7.1% по-голяма и 15.6 % по-ярка от нормално пълнолуние, а Синята Луна - 7.2 % по-голяма и 15.7 % по-ярка, оповестяват Stargazing News. Следващото пълнолуние - по този начин наречената " Луна на реколтата ", се пада на 29 септември.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР