След като наскоро Венеция реши да се бори с туристическия

...
След като наскоро Венеция реши да се бори с туристическия
Коментари Харесай

По стъпките на Венеция: Още една тур дестинация обяви входна такса

След като неотдавна Венеция реши да се бори с туристическия напли в с ексцентричната мярка от налагане на входна такса , в този момент втора обичана на пътешествениците дестинация реши да приложи същия метод .

Това е именитото швейцарско селце Лаутербрунен , което изключително през горещите летни месеци е извънредно известно за чужденците. Местните нееднократно са се оплаквали от нарушение на публичния ред и извънредно интензивния трафик в горещите дни и в последна сметка са взели решение да наложат такса вход в опит да отхвърлен искащите да ги посетят.

Също както и във Венеция, таксата ще важи единствено за посетителите, които идват за ден, а не за тези, които са резервирали хотел или локална къща за по-дълъг интервал. Таксата също ще е ниска, към 5 евро, които непосредствено да влизат в общинската хазна.

Доколко обаче тази мярка ще е ефикасна , можем да имаме известни подозрения, още повече, че във Венеция крайният резултат по-скоро е противоположен и статистиката сподели, че за интервала от 25 април до момента (когато бе въведена), в действителност броя гости е по-висока, в сравнение с в същия интервал предходната година. Както се споделя обаче, занапред ще разберем дали това ще е по този начин и другаде...

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР