Астрономическият телескоп-спътник Кеплер“, който търси планети извън Слънчевата система, се

...
Астрономическият телескоп-спътник Кеплер“, който търси планети извън Слънчевата система, се
Коментари Харесай

„Кеплер“ премина в авариен режим на 120 млн. км от Земята

Астрономическият телескоп-спътник „ Кеплер “, който търси планети отвън Слънчевата система, се намира в спешен режим, оповестява НАСА.

„ По време на плануван контакт със системите на спътника инженерите откриха, че той е в спешен режим от 36 часа “, излиза наяве от известието, представено от РИА Новости.

Специалистите на НАСА означават, че спешният режим значи най-ниското равнище на интензивност на апарата. Сега „ Кеплер “ се намира на 75 милиона благи (120 млн. километра) от Земята и обмяната на връзка с него протича доста постепенно.

За финален път инженерите са влизали по отношение на „ Кеплер “ на 4 април, когато системите на телескопа са били в положително положение.

По-рано инженерите имаха намерение да ориентират спътника за маневри към центъра на Млечния път, в границите на изпълняваната от него задача, означават от НАСА.

„ Кеплер “ към този момент излезе от строя през 2013 година, само че през 2014 година експертите съумяха да го „ възкресят “.

Спътникът-телескоп „ Кеплер “ и сходни на него търсят екзопланети по по този начин наречения директен способ – те наблюдават периодическите спадания в яркостта на звезди, които може да са провокирани от прекосяване на относително тъмна планета по яркия диск на светилото.

Подобна методика разрешава бързо, въпреки и незадоволително тъкмо, да се откриват планети и да се учат техните свойства.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР