Астрономи в Чили откриха около 40 древни и масивни галактики

...
Астрономи в Чили откриха около 40 древни и масивни галактики
Коментари Харесай

Астрономи откриха близо 40 древни галактики

Астрономи в Чили откриха към 40 антични и солидни галактики благодарение на мрежата от радиотелескопи АЛМА. Галактиките Известни като „ черни галактики”, те са се образували по-малко от 2 милиарда години след Големия гърмеж, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ръководителят на проучването Тао Ван съобщи, че за пръв път се открива толкоз огромна популация галактики, датиращи от първите 2 милиарда години от съществуването на Вселената, която се е формирала преди 13,7 милиарда години.
Астрономи сътвориха триизмерна карта на Млечния път Изображението демонстрира, че дискът на галактиката ни не е плосък, а килнат и извит
Експертите считат, че откритието не подхожда на сегашните теоретични модели за този интервал от еволюцията на Вселената.

„ Черните галактики” са невидими за галактическия телескоп „ Хъбъл ", който изпраща фотоси от близо 30 година и изследва дълбините на Космоса, позволявайки да се надникне в предишното.
България ще има своя планета и звезда в Космоса Ние сме част от едвам 100 страни в целия свят, които имат опция да дадат име на своя галактически обект
Този тип галактики са източници на светлина в региона на милиметровите талази. Учените настояват, че точно това оказва помощ за тяхното разкриване.

Докато някои се съмняваха в съществуването на този вид антични солидни галактики, интернационален екип от астрономи се зае с търсенето им, изхождайки от хипотезата, че предаваната от звездите им светлина е скрита от огромно количество междузвезден прахуляк.

Резултатите от проучването са оповестени в научното списание „ Нейчър”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР