Асоциацията на ядрената индустрия на Обединеното кралство (NIA) представи нов

...
Асоциацията на ядрената индустрия на Обединеното кралство (NIA) представи нов
Коментари Харесай

Великобритания иска да намали разходите за изграждане на нови АЕЦ

Асоциацията на нуклеарната промишленост на Обединеното кралство (NIA) показа нов отчет, който дефинира основните фактори за понижаване на риска и разноските за градеж на атомни електроцентрали с 30% до 2030 година Докладът е направен от „ мулти дисциплинарен “ екип, работещ като част от така наречен „ нуклеарна договорка “ на държавното управление, съобщи World Nuclear News.

Описаните в отчета фактори включват прецизно обмисляне, опростени способи на планиране и строителство, серийност на плановете за атомните електроцентрали и съставяне и прекачване на квалифицирана и опитна работна мощ към новите планове.

„ Радвам се, че нуклеарната промишленост дефинира ясна и постоянна рамка за понижаване на разноските в сходство с уговорките си по договорката за нуклеарния бранш “, разяснява министърът на бизнеса и енергетиката на Обединеното кралство Надхим Захауи и добави: „ Новите атомни мощности ще играят значима роля в постигането на задачата за нулеви излъчвания, осигурявайки надеждна, нисковъглеродна сила като част от бъдещия ни енергиен микс. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР