Асоциация Прозрачност без граници представи Местна система за почтеност. Индекс

...
Асоциация Прозрачност без граници представи Местна система за почтеност. Индекс
Коментари Харесай

Стара Загора - с най-прозрачно управление, следват я София и Пловдив

Асоциация " Прозрачност без граници " показа " Местна система за честност. Индекс 2017 - резултати, заключения, положителни практики " във връзка Световния ден за битка с корупцията на 9 декември. В рамките на проучването са посетени 13 регионални града или половината от изследваните общини.

Индексът на локалната система за честност се е трансформирал в тласък за положително развиване в доста от градовете , регистрират от асоциацията.

Индексът се сформира като относителен разбор на общините в 27- те регионални центрове. Фокусът е върху проучване на 9 основни институции , които образуват локалната система ма честност. Обхванати са локална власт, администрация, медии, съд, бизнес. Измеренията са потенциал, роля, ръководство.

Резултатите демонстрират оптималната стойност на показателя 3,74 от 5 вероятни. Средната стойност е 3,29.

Бургас и София са в челото на класацията, а първа позиция заема Стара Загора. При тези градове се работи за повече бистрота и отчетност към жителите.

Силистра, Монтана и Хасково са с най-слаби индикатори за бистрота и отчетност. Пловдив, Габрово и Шумен са записали повишаване.

Кметските екипи регистрират най-висока степен на показателя , следват общински препоръки, общинска администрация, съдилища, гражданско общество.

Най-големите усъвършенствания са по повод Министерство на вътрешните работи и съдилищата в регионалните центрове. Гражданските центрове изостават с ограниченията. Общинските препоръки записват по-ниски стойности от предстоящото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР