Асеновградчани се обърнаха с Отворено писмо към медиите. Те поставят

...
Асеновградчани се обърнаха с Отворено писмо към медиите. Те поставят
Коментари Харесай

Асеновградчани с анонимно отворено писмо питат за стойността на велоалеята

Асеновградчани се обърнаха с " Отворено писмо " към медиите. Те слагат въпроса за цената на велоалеята, която следва да бъде построена в Асеновград. " Тревожи ни всеобщото мнение на асеновградчани, че това е следващият план, който се подхваща основно за да бъдат присвоени средства, като се построи нещо некачествено и несъобразено с действителните потребности на ползвателите ", показват мнението си основателите на отвореното писмо, без да се показват кои са.
В отговор пред медии, отрасловият заместник-кмет на Асеновград инженер Стоян Димитров уточни, че планът е остойностен на база цените в строителството все още . " Това е планирана стойност и е оповестена социална поръчка за до тази сума. В плана става въпрос за повсеместен градеж на велоалея. В други градове за построяването на такава се обособява част от тротоарното пространство. В Асеновград ще бъде издигната чисто нова двупосочна велоалея, като ще се положат всички типове нужни настилки и ще бъдат съобразени условията за размери и прочие ", увери заместник-кметът.
Обявената социална поръчка е на стойност 272 500 лв. с Данък добавена стойност. Дължината на оборудването ще е близо 700 метра. Велоалеята ще бъде построена в сектора сред Градския плувен комплекс в Асеновград и НЧ " Родолюбие ". Ширината и е 2,5 метра, като включва 2 летни за придвижване - всяка по 1 метър. Планирано е рисковите за придвижване зони да са заградени и на границите да са сложени светлоотразителни предупредителни надписи и сигнали, забележими когато и да е. Крайният период за присъединяване е 23.06.20 година Офертите ще бъдат отворени на 24.06.20 година от 10:00 ч. в зала №517 в постройката на общинската администрация.
В умозаключение Стоян Димитров съобщи, че писмото от жители не е входирано, нито е предоставено публично на община Асеновград . " Съвсем доброжелателно ви предлагаме в процеса на осъществяване на публичната поръчка да предвидите публикуването на ясни и детайлни планове, посредством които да осигурите оптимално транспарантно протичане на дейностите по този план, с цел да се уверят асеновградчани, че няма да допуснете злоупотреби, и че поставяте техните ползи пред ползите на съответни бизнеси ", приканват от своя страна жителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР