Артишокът е царствено изглеждащ зеленчук, за който чуваме доста често.

...
Артишокът е царствено изглеждащ зеленчук, за който чуваме доста често.
Коментари Харесай

5 ползи от артишока, на които си струва да обърнете внимание

Артишокът е царствено изглеждащ зарзават, за който чуваме много постоянно. Той се появява в салати, разнообразни ястия и даже върху пица. И това безспорно ни води до въпроса: Колко здравословен е артишокът? Накратко казано, артишокът е един от най-здравословните зеленчуци. Той съдържа в себе си калций, желязо, Витамин С и Витамин А. А ето какво ще се случи с тялото ви, в случай че включите артишок в менюто си.
Артишокът съдържа в себе си протеин
 Какво не знаем за артишока? Какво не знаем за артишока?
Артишокът е тип цъфтящо растение, което принадлежи към групата на бодилите. Това растение произлиза от Северна Африка и Средиземномори...
Артишокът е зеленчукът, който съдържа относително огромно количество растителен протеин по отношение на другите зеленчуци – 3,5 грама на порция. Той е добър метод да си набавите протеин, като е потвърдено, че хората, които употребяват растителен подобен по-рядко развиват сърдечно-съдови болести.
Артишокът е богат на фибри
Не е загадка, че фибрите оказват помощ за раздвижването на храносмилането и ви поддържат здрави, само че също по този начин оферират по-дългосрочни изгоди като по-нисък риск от сърдечни болести. Според изследване, половин чаша артишок съдържа към седем грама фибри, или повече от една четвърт от количеството, предложено за дами, и близо една пета от количеството, предложено за мъже.
Може да усъвършенства имунната система
Портокаловият сок не е единственото нещо, което ще ви помогне да не попаднете на простуда на сътрудника си. Всъщност, артишокът също се класира на високо място в листата с храни, стимулиращи имунитета, богати на антиоксиданти.
 Черен чесън: Как да си извършите и по какъв начин да го консумирате Черен чесън: Как да си извършите и по какъв начин да го консумирате
Кафявочерен в белите си люспи, изсушен и с много тънък усет, черният чесън е завладяващата съставна част, чийто неразбираем генезис и притеснителе...

Артишокът е потребен при алергии
Диета, богата на зеленчуци, като артишок, има капацитет да потисне възпалението. Артишокът е отличен източник на фолиева киселина, която е витамин В, за който откривателите са открили, че е евентуално потребен за понижаване на възпалението, което предизвиква алергии и астма. Важно е и по време на бременност.
Артишокът понижава риска от развиването на рак
Доказано е, че артишокът оказва помощ и в битката с редица характерни типове рак. Тъй като има високо наличие на флавоноиди, артишокът може да помогне при рак на панкреаса или гърдата.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР