Армията ще ремонтира оградата по границата с Турция, която на

...
Армията ще ремонтира оградата по границата с Турция, която на
Коментари Харесай

Правителството изхвърли частните фирми от ремонта на оградата по границата

Армията ще ремонтира оградата по границата с Турция, която тук-там е разрушена и не може да извършва предназначението си - да стопира прекосяването на бежанци, това са се разбрали министрите на вътрешните работи и защитата Бойко Рашков и Георги Панайотов. Подробности за сделката стават ясни от стенограмата на държавното управление от предходната седмица. Неотдавна стопанисването на оградата беше трансферирана от общините, на чиято територия се намира, на Гранична полиция.

Иначе през 2014 година военните построиха в незабавен режим първите 30 километра от оградата. Останалата част беше направена от частни компании, като имаше серия от кавги, поради цената. Една от аргументите в този момент единствено военните да се занимават с ремонтите е точно да няма подозрения в отклонение на средства към определени по подозрителен метод компании. На съвещанието на кабинета предходната седмица бяха отпуснати 5 млн. лева за ремонт на оградата и още 37 млн. лв. на Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на мигрантската рецесия. Военното министерство пък ще получи в допълнение до 25 млн. лв..

Част от средствата ще се употребен за ремонт на един вертолет " Кугър ", с който да се правят огледи от въздуха, здравна евакуация, присъединяване в интервенции по търсене и избавяне и други в граничната зона. От тези пари с 5 млн. лв. ще се финансира ремонта и подобряването на опциите на отдалечено управляема летателна система Aerosonde, която ще увеличи радиуса си на деяние от 140 на 420 км.

Неотдавна армията изрази и подготвеност да се включи в защитата на границата, в случай че сходна активност бъде финансово обезпечена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР