Археолозите понякога откриват странни древни мумии, които не приличат на

...
Археолозите понякога откриват странни древни мумии, които не приличат на
Коментари Харесай

Тайната на джуджето Педро

Археолозите от време на време откриват странни антични мумии, които не наподобяват на човешки остатъци, а по-скоро на извънземни. Такива са откривани в Русия, Америка и други места, като градежът на скелета навежда на мисълта, че създанието е много друго от човек.

Една от най-прочутите мумии на такова създание е тази на джуджето Педро. През 1932 година двама златотърсачи, Франк Кар и Сесил Мейн обикаляли планините на Сан Педро в северноамериканския щат Уайоминг. Те нямали шанс, само че една заран видели искра в бездънен процеп. За да се убедят, че са попаднали на злато, те взривили скалата с динамит.

 Тайната на джуджето Педро

Когато димът липсващ, златотърсачите разбрали, че злято няма, само че разкрили вход в пещера, която била малко по-висока от метър. Те се промъкнали в нея, само че разкрили малко създание, което очевидно било мъртво от дълго време, а тялото му било изсушено. То било облегнато на един камък, със скръстени ръце и крайници. Седналото творение било високо 18 см, а приживе ходело изправено и било високо 35 см.

Миниатюрният човек имал подобие с хомо сапиенс, само че челото му било доста малко, очите му били големи, а носът – плосък. Кожата му била бронзова, а главата – плоска, и покрита със необичайно вещество вместо коса. Златотърсачите го занесли в град Каспър и кръстили находката си Педро.

Тя била купена от търговец, който я занесъл при собствен другар антрополог в Музея по естествена история на Съединени американски щати. Мумията била изследвана с рентген и станало ясно, че тя имала човешки скелет и органи. Рентгенът отбелязал строшаване на гръбначния дирек и размазване на главата на джуджето с тежък предмет. Оказало се, че странната субстанция, която била сметната от откривателите на джуджето за извънземна коса, била примес от мозък и кръв.

Мумията имала 32 зъба и съгласно учените човечето е умряло на 65 години. Тъй като мумията е в частна сбирка с незнайно местоположение, група учени почнала да твърди, че мумията в действителност не е на необичайно извънземно или човекоподобно творение, а на дете с увреждания. Те обаче не могат да обяснят съществуването на толкоз зъби в устата му. Строежът на черепа му също подхожда на този на възрастен човек.

Индианците от Северна Америка са уверени, че преди епохи са съществували дребни човечета, които лека-полека са изчезвали. Някои обаче живеят и до ден сегашен, само че не могат да бъдат открити. Според индианците джуджетата носят неприятен шанс.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР