Арестуваният по искане на Европрокуратурата кмет на Генерал Тошево Валентин

...
Арестуваният по искане на Европрокуратурата кмет на Генерал Тошево Валентин
Коментари Харесай

Арестуваният за измами кмет на Генерал Тошево отново ще бъде издигнат за управник

Арестуваният по искане на Европрокуратурата кмет на Генерал Тошево Валентин Димитров, ще бъде подсилен още веднъж на локалните избори, стана ясно от ефира на.Той беше арестуван в сряда по следствие за машинация с евросубсидии. Проектът е обвързван с повишение на енергийната успеваемост в обществени жилища. Съмненията са, че е подал погрешна информация за строителни-монтажни работи, неизпълнени в период.

Поддръжници на градоначалника обявиха, че ще го поддържат с митинг пред полицейското ръководство в Добрич, където той беше арестуван и пуснат тази заран.

На излизане от полицията кметът отхвърли коментар. Засега няма повдигнато обвиняване против него. В 10 ч. е извикан на разпит.

Няма информация дали при покачване на обвиняване ще бъде изправен пред способния по такива проблеми Софийски градски съд и дали Европрокуратурата ще изиска непрекъснат арест.

Това е първият арест на кмет по искане на Европрокуратурата. Общински съветници дефинират задържането като политическа поръчка. Яна Бонева, ръководител на Общинския съвет и член на Българска социалистическа партия, заави, че не е имало обиски или претърсвания в общината. " Как може един човек да бъде упрекнат, без да бъде потвърдена неговата виновност? Май сме не запомнили да бъдем хора, като че ли се намираме на сцената на огромен спектакъл, а представлението е " Местни избори 2023 ". Всички планове са изпълнени, жителите са удовлетворени от направеното ", съобщи тя. Бонева добави, че Димитров ще бъде повдигнат от Българска социалистическа партия за трети мандат отпред на града.

Всички здания, които са взели участие в плана за енергийна успеваемост, са завършени, твърди Бонева и заключи, че “следите от направеното от кмета се виждат из целия град ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР