Министрите на енергетиката на България и Турция се споразумяха да

...
Министрите на енергетиката на България и Турция се споразумяха да
Коментари Харесай

Булгаргаз и Боташ ще работят по споразумението

Министрите на енергетиката на България и Турция се споразумяха да възложат на " Булгаргаз " и " Боташ " да изпълнят поетите задължения по съглашението. От срещата в Истанбул сред Владимир Малинов и доктор Алпарслан Байрактар, стана ясно, че България и Турция ще продължат взаимното си съдействие за гарантиране на диверсификацията и сигурността на енергийните доставки.

Двамата организираха срещата по самодейност на министър Малинов по отношение на Решение на Народното събрание, с което се разпорежда на министъра на енергетиката да предприеме нужните дейности за предоговаряне на Споразумението сред „ Булгаргаз “ ЕАД и турската енергийна компания „ Боташ “. От прессъобщение на Министерството на енергетиката излиза наяве, че турската страна е изразила схващане и подготвеност за продължение на съдействието.

Енергийните министри разпоредиха на мениджмънта на двете компании да стартират дейна работа във връзка със съглашението сред „ Булгаргаз “ и „ Боташ “. Чрез газопреносната мрежа на Турция се обезпечава достъп до природен газ от рандеман от локални залежи, Азербайджан, Иран и световния пазар на полутечен газ чрез терминалите за регазификация в Турция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР