Аптеките в Обединеното кралство твърдят, че фиксираните цени и високата

...
Аптеките в Обединеното кралство твърдят, че фиксираните цени и високата
Коментари Харесай

Аптеки в Англия затварят заради фиксирани цени и високата инфлация

Аптеките в Обединеното кралство настояват, че закрепените цени и високата инфлация в бранша, принуждават притежателите им да затварят. Втората по величина верига аптеки във Англия разгласи, че затваря над 200 филиала, ситуирани в супермаркети, поради влошените пазарни условия.

Според Асоциацията на самостоятелните многопрофилни аптеки, която твърди, че сред 2015 и 2022 година в Обединеното кралство са затворени 800 аптеки, това не е наклонност единствено от последните години. Тя чака, че още 600 ще затворят единствено тази година. Глобалният напън върху доставките, засилен от пандемията, усилва разноските за инфлация и прави бизнеса по-малко печеливш.

През януари втората по величина верига в Обединеното кралство, разгласи, че ще затвори 237 обекта, които управляваше в супермаркетите.
През 2020 година моята аптека осъществя първата в историята си загуба, което за аптека, второ потомство, основана през 1985 година, е в действителност обезпокоително. Нямаме заеми и бизнес отговорности. Прогнозата ми в този момент демонстрира, че през идващите 2-3 години ще имам непрекъснати загуби, в случай че нещо не се промени. Ако държавното управление не направи нещо фрапантно, с цел да усили финансирането ни, ще банкрутираме.
Амиш Пател, фармацевт

По-рано тази година световно изследване на анализаторите на промишлеността GlobalData откри, че през 2023 година се чака по-голям напън от страна на регулаторните органи, които са наясно с конкурентните цени на медикаментите.

От Асоциацията на самостоятелните многопрофилни аптеки, предизвестяват, че най-уязвимите ще бъдат най-засегнати от закриването на публичните аптеки.

 
Ако локалната ви аптека затвори, няма да можете да получите наличната услуга, тъй че ще би трябвало да пътувате по-далеч. Това може да окаже по-голям напън върху здравната система, в случай че не се направи нищо по въпроса. Иначе ще пострадат най-вече възрастните и уязвимите хора, както и тези, които се намират в отдалечените региони.
Лейла Ханбек, основен изпълнителен шеф, Асоциация на самостоятелните аптеки

Затварянето на аптеки може да значи, че пациентите ще разчитат повече на услугите на персоналните лекари или на звената за незабавна помощ в така и така претрупаните лечебни заведения.

Министерството на здравеопазването и обществените грижи на Обединеното кралство декларира, че държавното управление поддържа публичните аптеки с 2,6 милиона английски лири всяка година.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР