Антиоксидантите са онези съединения, които помагат на организма ни да

...
Антиоксидантите са онези съединения, които помагат на организма ни да
Коментари Харесай

Антиоксидантите помагат да отслабнем

Антиоксидантите са тези съединения, които оказват помощ на организма ни да се оправи със свободните радикали. В резултат на най-различни външни и вътрешни фактори организмът ни е подложен на отрицателното въздействие на свободните радикали, които повреждат нашите кафези.

Като отговор на тези нездравословни фактори и като предпазен механизъм идват антиоксидантите. Извънредната вест е, че с помощта на антиоксидантите ние можем да отслабнем. Установено е да вземем за пример, че антиоксидантите, които се намират в кофеина са в положение да усилят с до 35 % изгарянето на липидните натрупвания.

Отслабваме и заради друга причина – антиоксидантите форсират метаболизма. Те основават така наречен термогенна среда в нашето тяло или с други думи, по този метод тези хумически “другарчета ” на човешкия организъм спомагат за бързото размразяване на непотребните мазнини, а от там и за понижаване на килограмите.

 Антиоксидантите оказват помощ да отслабнем

Антиоксидантите пазят организма ни изцяло от болести, оказват помощ му да се оправи с процесите на стареене, раковите формирания, умората, напрежението, сърдечносъдовите проблеми. Най-важно е да си осигурим разнообразно на ден меню. Препоръчително е да сортираме храни, богати на витамин С и Е, коензим Q, минерали и каротини.

За да изглеждате по-дълго свежи, витални, да се чувствате добре и в кондиция наложително похапвайте плодове и зеленчуци. Сред най-полезните са домати, моркови, марули, броколи, лук, тиква, чесън, а значимите плодове са цитрусите, кайсиите, гроздето, ябълките, малини, ягоди и др.

Изключително богат източник на антиоксиданти са ядките, изключително бадемите и лешниците. Не подценявайте никога рибните артикули, както и варивата, като фасул и леща. От напитките неоспорим любимец в битката срещу остаряването е зеленият чай. Доказано е, че той пази от много болести с помощта на съдържащите се в него флавоноиди.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР