Анексирането на Крим е в нарушение на международното право Министърът

...
Анексирането на Крим е в нарушение на международното право Министърът
Коментари Харесай

Стоев се видя с посланика на Украйна, увери го, че недоразуменията няма да повлияят на отношенията

Анексирането на Крим е в нарушаване на интернационалното право
Министърът на външните работи Светлан Стоев одобри през днешния ден посланика на Украйна Виталий Москаленко. В хода на диалога българската страна препотвърди неизменимата и поредна поддръжка на България за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници, в това число териториалните й води. Анексирането на Крим е в нарушаване на интернационалното право. За България, в това число като страна от Черноморския район, е доста значимо обстановката с Крим и спора в Източна Украйна да бъдат решени по пътя на договарянията в откритите интернационалните формати.

Министър Стоев изрази убеденост, че недоразуменията от последните дни няма да повлияят на отличните другарски връзки сред България и Украйна.

Посланикът на Украйна, от своя страна, акцентира, че поредна българска поддръжка за Украйна е от огромно значение за страната му. Той сервира съболезнования по отношение на трагичните произшествия при пожара в село Рояк и злополуката с рейс от Република Северна Македония на автомагистрала „ Струма “.

Министър Стоев благодари за изказаната съпричастност и изрази вяра, че украинският му сътрудник Дмитро Кулеба ще има опция да посети България през идната година, за което има отправена покана.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР