Оставката на заместник-кмета на София Илиян Павлов поискаха от групата

...
Оставката на заместник-кмета на София Илиян Павлов поискаха от групата
Коментари Харесай

Поискаха оставката на заместник-кмета по транспорта на София

О ставката на заместник-кмета на София Илиян Павлов желаеха от групата на " ИТН " (ИТН) в Столичния общински съвет (СОС). Това заяви общинският консултант от Има Такъв Народ Димитър Данаилов на брифинг в СОС преди днешното изключително съвещание на съвета.

Причината за желаната оставка по думите на Данаилов е обстановката с новата организация на придвижване към Националния замък на културата. Данаилов съобщи, че няма по какъв начин Павлов да продължи да работи за Столичната община. По думите му съдът се е произнесъл, че измененията са противозаконни. Има Такъв Народ упорстват Илиян Павлов да подаде своята оставка до края на деня " поради укриването на информацията, поради лъжата, която изрече заместник-кметът по превоз ", съобщи Данаилов. Той акцентира, че законодателството би трябвало да се съблюдава и всички решения на Столичната община би трябвало да бъдат законосъобразни. " Две трети от общинските съветници са изгубили доверието в работата на този заместник-кмет, няма по какъв начин той да продължи работата с лъжите, които изрича ", сподели Данаилов.

Относно неработещите лифтове на Витоша Данаилов сподели, че безхаберието по тази тематика е траяло 17-18 години. Приватизационният контракт е подписан извънредно неизгодно, по него доста мъчно могат да се търсят неустойки и да се предявят искания към приватизатора, означи общинският консултант. Той настоя да получи отговор от заместник-кмета по правни въпроси какъв юридически разбор е изработен по отношение на прекъсването на Симеоновския въжен превоз.

На 19 май кметът на София Васил Терзиев пое ангажимент до края на мандата да има най-малко един работещ въжен превоз. По думите му няма по какъв начин да има упования за шест месеца да се реши проблем, завещан от остарялото ръководство на Столичната община и датиращ от 2007 година По-рано същия ден от групата на ГЕРБ-СДС в СОС желаеха освобождението на зам.-кмета по правни въпроси на Столичната община и обявиха, че има безучастие от страна на кмета на София по въпроса със Симеоновския въжен превоз. След това ръководителят на СОС Цветомир Петров свика изключително заседание  по този мотив. От групата на  " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ) упорстват за чуване на съвещанието да дойдат някогашните кметове на София Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР