Как да се предпазим от гръмотевица по време на буря?

...
Как да се предпазим от гръмотевица по време на буря?
Коментари Харесай

Как да се предпазим от мълния по време на буря?

Как да се предпазим от мълния по време на стихия? Защо в междублоково пространство, където има високи здания, на които има гръмоотводи – човек може да бъде изумен от гръмотевица? Темата разяснява специалистът по мълниезащита Радослав Калчев.  
Прочетете още
„ Има избрани физични зависимости, които предопределят етимологията и развиването на този развой – проваляне от гръмотевица. Земната или водната повърхнина, металите притеглят тока на мълнията. Тя си намира мястото с най-ниско противодействие. Това може да се окаже точка в междублокови пространства и на всевъзможни най-неочаквани места ”, съобщи Калчев пред Нова телевизия.

По думите му мълнията, която се развива на височина от до 20 километра височина е стъпаловидно събитие. „ Където и да сме навън - мястото е рисково. Затова търсим някакво закрито пространство ”, посъветва той. И добави: „ Ако извадим от подтекста всички митове и разкази, които битуват в експертните среди – нещата са доста по-логични и елементарни. Обица, халка и други железни неща по нашето тяло могат да привлекат гръмотевица, в случай че е на няколко сантиметра от нас. Ако сте с чадър, мълнията би трябвало да удари на най-малко два метра ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР