Анализаторската компания International Data Corporation (IDC) актуализира докладите Worldwide Quarterly

...
Анализаторската компания International Data Corporation (IDC) актуализира докладите Worldwide Quarterly
Коментари Харесай

Пазарът на мрежово оборудване отново показа ръст

Анализаторската компания International Data Corporation (IDC) актуализира отчетите Worldwide Quarterly Ethernet Switch Tracker и Worldwide Quarterly Router Tracker, в които се отразява положението на пазара на мрежово съоръжение.

Според изчисленията на експертите, през четвъртото тримесечие на 2017 година размерът на продажбите на Ethernet комутатори (Layer 2/3) се е нараснал с 3,2% на годишна база, а в световен мащаб доближава 6.9 милиарда $. Тримесечните продажби на маршрутизатори, мрежови оператори и корпоративни консуматори са се нараснали с 2,4%, до 4 милиарда $.

В края на 2017 година, сегментите на комутаторите и рутерите са се нараснали надлежно с 5,4% и 4%, достигайки 25,7 и 15,2 милиарда $. През третото тримесечие, продажбите на комутатори са се нараснали със 7,4%, а на роутери – с 9,4%.

Анализаторите ще наблюдават от близко развиването на търсенето на маршрутизатори в идващите тримесечия, защото програмно-определяемите архитектури стартират да улавят корпоративни WAN мрежи, а SD-WAN технологията може да повлияе върху обичайна архитектура от маршрутизации, се споделя в проучването.

„Пазарът на Ethernet комутатори продължава да се развива бързо и потребителите минават към по-високите скорости от 100GbE, изключително при разполагане на центрове за обработка на данни – споделя заместник-председателя по изследванията на пазара на мрежова инфраструктура в IDC Рохит Мехра. – Към момента, другите райони се намират на разнообразни стадии на зрялост, когато става въпрос за растеж на обществените и частни облаци, пазарът несъмнено се стреми да се възползва от новите планове за разполагане на инфраструктура, което оказва помощ за стимулиране растежа на приходите на компаниите“.

В края на последните три месеца от 2017 година, доставките на комутатори, притежаващи скорост до 100 Gbit/s, надвишават 1,3 млн. от позиция на броя на портовете, а поръчките в този сегмент, който съставлява 9,6% от международния пазар, доближиха 661 милиона $.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР