Американското списание Popular Mechanics оцени залповото изстрелване на четири балистични

...
Американското списание Popular Mechanics оцени залповото изстрелване на четири балистични
Коментари Харесай

Popular Mechanics нарече тестовете на Булава „предварителен преглед на края на цивилизацията“

Американското списание Popular Mechanics оцени залповото изстрелване на четири балистични ракети "Булава " от подводницата "Владимир Мономах ", като назова тестванията "предварителен обзор на края на цивилизацията ".

Изданието отбелязва, че ракетите са прелетели съвсем цялата територия на Русия, „ от място на север от Япония до място покрай Финландия “.

Статията също по този начин разяснява, че ракетите "Булава ", изстреляни от Охотско море, могат да доближат по-голямата част от Съединени американски щати на запад от Мисисипи, до момента в който ракетите, изстреляни от Бяло море, могат да доближат територията на Съединени американски щати на изток от тази река.

„ Хубаво е, че това беше просто тест “, оповестява медия думите на създателя на материала.

Изданието също по този начин твърди, че „ Булава “ е „ почти еквивалентна “ на американската ракета Trident D-5. Подчертава се, че половината от 12-те тествания на най-новите оръжия, извършени през 2003-2009 година, не са приключили с триумф, само че всичките 10 тествания от 2018 година са сполучливи.

На 12 декември Министерството на защитата заяви, че нуклеарната подводница от план 955А „ Владимир Мономах “ за първи път е изпълнила залп от четири балистични ракети „ Булава “, стрелбата е извършена на полигон Чижа в региона на Архангелск от потопена позиция.
След това, на подправена паника е била задействана в авиобаза американската Рамщайн в Германия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР