Американското посолство в София заклейми поведението на лидера на Възраждане

...
Американското посолство в София заклейми поведението на лидера на Възраждане
Коментари Харесай

САЩ осъдиха Костадин Костадинов за езика на омразата

Американското посолство в София жигосах държанието на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов, който от парламентарната естрада през седмицата " сбърка "  името на вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис, наричайки я Камила Харис, до момента в който разясняваше визитата на премиера Кирил Петков във Вашингтон. А на забележката на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев Костадинов отговори: " Бъркам ги животинските имена от време на време ".

В петък на това държание, без да показва поименно Костадинов или " Възраждане ", реагира прокуратурата. В декларация, оповестена във Facebook страницата й, прокуратурата обяви, че има политици, които вършат провокации в интерес на непознати ползи. Тя се закани, че ще извърши отговорностите си, в случай че откри закононарушения. Пред " Сега " по-късно от прокуратурата прецизираха, че визират тъкмо Костадинов и изявите му в Народното събрание от сряда.

Американското посолство в този момент споделя обявата на прокуратурата с коментара, че  " постоянно е по-добре да пренебрегваме отвратителната и изпълнена с ненавист изразителност и да се съсредоточим върху по-благородни старания за доближаване на хората. Понякога обаче ние, като общество, би трябвало да изразим мнението си намерено ". Посолството цитира Жан Жак Русо, че " обидите са причини, употребявани от тези, които бъркат " и благодари  " на българските жители и на прокуратурата, че опазиха главното човешко достолепие и показаха това, което е неправилно ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР