Американското финансово министерство съобщи, че е наложило санкции на бившия

...
Американското финансово министерство съобщи, че е наложило санкции на бившия
Коментари Харесай

САЩ санкционираха по "Магнитски" важен кадър на Янукович, реабилитиран при Зеленски

Американското финансово министерство заяви, че е наложило наказания на някогашния консултант на президента до 2014 година Виктор Янукович, Андрий Портнов.

е въз основа на световния закон " Магнитски " за виновни за нарушение на права и корупция в огромни размери.

До 2014 година Портнов е, занимавал се с въпроси на правосъдната система. Според Съединени американски щати той е виновен за търговия с въздействие. Под наказания попада и благотворителният му фонд.

Портнов е упрекван от Съединени американски щати, че употребявал въздействието си, с цел да получи достъп и да въздейства на решения в украинските съдилища и да подрива напъните за промени в страната. През 2014 година избяга от Украйна. През 2019 година обаче той твърдо застава зад кандидатурата на Володимир Зеленски, тогава прочут комедиант, за президент.

След успеха на Зеленски се върна като учител по конституционно право. Има лично предаване по телевизия " 112 Украйна ", обвързвана с кума на Владимир Путин, Виктор Медведчук, и по-късно закрита.

Името е измежду 15-те - на хора и юридически лица в Централна Америка, Африка и Европа - оповестени през вчерашния ден от финансовото министерство във Вашингтон. Съединени американски щати разгласиха няколко обособени листата със глобени по " Магнитски " тази седмица. В предходното им известие - от сряда - попадаха редица косовски сърби.
Във вчерашен американски санкционен - само че не по " Магнитски " - е и уволненият началник на Конституционния съд на Украйна Олександр Тупицки дружно със брачната половинка му Олга.

Повече за появяването на Глобалния закон " Магнитски ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР