Американският сенат възобнови дебатите за резултатите от президентските избори, прекъснати

...
Американският сенат възобнови дебатите за резултатите от президентските избори, прекъснати
Коментари Харесай

Конгресмените в САЩ бяха върнати от ФБР през тунел, заседанието продължава ВИДЕО

Американският сенат възобнови дебатите за резултатите от президентските избори, прекратени от митингите и щурма в постройката на Капитолия.

Заседанието е почнало с тирада на вицепрезидента Майкъл Пенс. Лидерът на Републиканската партия в Сената е декларирал, че през днешния ден Сенатът ще утвърди спечелилия в президентските избори.

Конгресмените се завърнаха в постройката на Капитолия през специфични тунели, съпроводени от чиновници на ФБР.

Припомняме, че одобряването на резултатите от президентските избори трябваше да бъде спряно заради безредиците, станали в постройката на Конгреса от поддръжници на Доналд Тръмп. Те нахлуха в постройката и проникнаха в заседателната зала на Сената, както и в кабинетите на високопоставените лица.

В резултат на щурма на постройката на Капитолия в Съединени американски щати минимум 15 души бяха ранени. Един от тях е служител на реда, който е потърпевш вследствие на потребление на сълзотворен газ.

Съобщава се също по този начин за починало момиче, което е получило сериозна огнестрелна рана по време на нападението над постройката на Капитолия в Съединени американски щати.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР