Американският президент Доналд Тръмп, който разчита на голям предизборен митинг

...
Американският президент Доналд Тръмп, който разчита на голям предизборен митинг
Коментари Харесай

Тръмп иска да утрои първия митинг, с който възобновява предизборната си кампания

Американският президент Доналд Тръмп, който разчита на огромен избирателен протест в Тълса, щата Оклахома, с цел да възобнови същински предизборната си акция, през вчерашния ден отхвърли апелите той да бъде анулиран поради риска от ковид, като разгласи, че даже желае да утрои размерите му.

" Разполагаме със сцена за 22 000 души, само че считам, че ще използваме също прилежащата конгресна зала, а тя може да побере 40 000 индивида ", съобщи Тръмп пред публицисти в Белия дом.

Местният ежедневник " Тълса Уърлд " означи звително през вчерашния ден в публицистична публикация, че здравният риск от всеобщото събиране в затворено пространство съставлява прекомерно огромна опасност.

" Моментът не е подобаващ и Тълса не е вярното място за протест на Тръмп ", се показва в материала и се припомня, че въпреки град Тълса и щатът Оклахома да са разрешили възобновяването на работата на комерсиалните обекти, пандемията продължава да се разраства.

Митингът, в началото очакван за 19 юни - денят в който се отбелязва анулацията на робството - трябваше да бъде пренесен за идващия ден " от почитание към паметната дата " и това, което тя символизира, разгласи Доналд Тръмп.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР