Американският министър на отбраната Лойд Остин разговаря със саудитския престолонаследник

...
Американският министър на отбраната Лойд Остин разговаря със саудитския престолонаследник
Коментари Харесай

Лойд Остин потвърди стратегическите отношения пред Мохамед бин Салман

Американският министър на защитата Лойд Остин беседва със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман, оповестиха държавните медии в петък, дни откакто Белият дом съобщи, че ще поддържат връзка с краля, а не с неговия правоприемник , а американските управляващи ще ангажират своите сътрудници в кралството, оповестява " Ройтерс ".

Престолонаследникът Мохамед, който е и министър на защитата на Саудитска Арабия , направи обзор на двустранните връзки с Остин, изключително в съдействието в региона на защитата , заяви държавната организация SPA.

Остин удостовери значимостта на стратегическото партньорство в региона на защитата сред двете страни и съобщи, че Съединени американски щати са ангажирани да оказват помощ на Рияд да се отбрани , осъждайки от хусите в Йемен.

Остин съобщи, че диалогът е бил работлив. " Обсъдихме продължаващия ангажимент към 70-годишното партньорство за сигурност сред Съединени американски щати и Саудитска Арабия и се веселя да работим дружно за реализиране на районна сигурност и непоклатимост ", сподели той.
 Съединени американски щати към момента поддържат Саудитска Арабия макар решението за войната в Йемен
Съединени американски щати към момента поддържат Саудитска Арабия макар решението за войната в Йемен

Блинкън е разискал " общите провокации " със саудитския си сътрудник

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи тази седмица , че възнамерява да калибрира връзките на Съединени американски щати със Саудитска Арабия и ще организира дипломация посредством саудитския крал Салман бин Абдулазиз , а не посредством неговия наследник, престолонаследник.

Байдън се връща към уговорката " сътрудник към сътрудник ", изясни Белият дом. От началото на 2015 година Саудитска Арабия води военна коалиция, която се бори с обвързаното с Иран придвижване хуси в Йемен.

Остин благодари на престолонаследника за напъните на Саудитска Арабия за политическо решение в Йемен и съобщи, че двете страни имат общ ангажимент да се оправят със опасността от ирански дейности в района .

Според мнозина престолонаследникът е фактическият водач на кралството и е идващ по ред за трона на 85-годишния крал Салман.

Престижът на Мохамед бин Салман претърпя удар след убийството на журналиста Джамал Хашоги през 2018 година, а.

Бившият президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп поддържаше непрекъснат контакт с престолонаследника посредством своя шурей и старши консултант Джаред Къшнър.
 Байдън се пробва да изолира принц Мохамед бин Салман
Байдън се пробва да изолира принц Мохамед бин Салман

Байдън съобщи, че чака Саудитска Арабия да " промени метода си " към Вашингтон
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР