Българска делегация, ръководена от президента Румен Радев ще бъде на

...
Българска делегация, ръководена от президента Румен Радев ще бъде на
Коментари Харесай

Българска делегация заминава на посещение във Ватикана

Българска делегация, ръководена от президента Румен Радев ще бъде на посещаване във Ватикана и Италия през днешния ден и на следващия ден. По традиция в навечерието на Деня на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност българската делегация е одобрявана на визита от главата на Римокатолическата черква.

В първия ден от визитата си Румен Радев ще взе участие в откриването на офис в Рим на Европейската организация за обществено право, както и в представянето на изложбата " Атон в рисунки и фотографии ". Утре Румен Радев и българската делегация ще бъдат признати на визита от Негово Светейшество папа Франциск. По-късно в базиликата " Сан Клементе ", където светите братя Кирил и Методий са служили за първи път на славянски език, президентът ще участва на Божествена света литургия.

Президентът ще посети и базиликата " Санта Мария Маджоре ", където през IX век папа Адриан II благославя българската писменост. В рамките на визитата се планува президентът да отдаде респект пред паметниците на Иван Вазов и Капитан Петко челник в Рим.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР