Един починал и 30 ранени при силна турбуленция на полет

...
Един починал и 30 ранени при силна турбуленция на полет
Коментари Харесай

Вижте какво разказаха пътниците от самолета, попаднал в опасна турбуленция

Един умрял и 30 ранени при мощна турбуленция на полет от Лондон до Сингапур. Жертвата е 73- годишен британец, евентуалната причина за гибелта му е инфаркт.

Самолетът Боингт 777 на Сингапурските авиолинии е направил спешно кацане в Банкок, Тайланд. Производителят Боинг съобщи, че е в контакт с самолетната компания и предложи поддръжка и подпомагане по случая.

Наличните данни за полета в тайландското въздушно пространство сочат ненадейно издигане на самолета и връщане към крайцерската височина в границите на по-малко от минута. Пред Ройтерс пасажер разказва чувството като при внезапно издигане и внезапно проваляне. Хората, които са били без колани са били изхвърлени към тавана на салона.

Пострадалите са огънали с главите си багажните отделения над седалките.

" Спомням си, че надписът за коланите светна и незабавно щом го видях, се закопчах. В този миг самолетът ненадейно пропадна. Най-ясно си припомням по какъв начин всякакви предмети са разлетяха във въздуха. Бях залят с кафе от джентълмена до мен ", показа Андрю Дейвис - пътник.

На борда е имало 211 пасажери и 18-членен екипаж.

" Едва, когато погледнах зад мен разбрах какъв брой е съществено ситуацията. Някои от кислородните маски бяха паднали, имаше стара жена с ужасна рана на главата, покрита с кръв. При пропадането в продължение на няколко секунди се чуваха тупкащи звуци, допускам, от ударите в тавана на движимости и чанти ", добави към описа си още Андрю Дейвис.

Пилотът е изискал спешно кацане и 16 минути по-късно самолетът към този момент е бил на пистата в Банкок. Невредимите пасажери ще продължат към задачата си с различен аероплан, някои остават за лекуване в Тайланд.

" Седем от ранените са в сериозно положение, 23-ма са със приблизително тежки контузии, потърпевш е един член на екипажа. 16 души са леко потърпевши. Турбуленцията е измежду най- честите аргументи за произшествия във въздуха, множеството са с един или повече потърпевши, само че без вреди на самолета, регистрира изследване на американския Национален ръб за транспортна сигурност от 2021 година ", изясни Китипонг Китикачорн- шеф на летището в Банкок.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР