Американският бизнесмен Илон Мъск заяви, че Русия се опитва да

...
Американският бизнесмен Илон Мъск заяви, че Русия се опитва да
Коментари Харесай

Илон Мъск: Русия се опитва да „убие“ Starlink в Украйна

Американският предприемач Илон Мъск съобщи, че Русия се пробва да " убие " сателитната интернет система Starlink в Украйна, тя може да спре да работи, макар ресурсите, вложени в нейната отбрана.

„ Starlink е единствената информационна система, която към момента работи на фронта – всички останали са мъртви. Русия интензивно се пробва да убие Starlink. За да я отбрани, SpaceX изпрати големи запаси... Въпреки това Starlink към момента може да почине “, написа Мъск на Twitter.

Мъск удостовери в петък, че компанията му SpaceX към този момент не може да заплаща за услугата на Starlink в Украйна. По-рано американските медии, базирайки се на документи, писаха, че SpaceX желае от Пентагона да покрие разноските. На собствен ред Пентагона заяви, че договаря с компанията на Мъск за сателитен интернет Starlink в Украйна и счита за належащо украинските военни да разполагат с галактически връзки. Според военното ведомство на Съединени американски щати освен Мъск може да доставя сателитен интернет на украинските войски. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР