Американските здравни служители препоръчват на всички американци да получат бустерни

...
Американските здравни служители препоръчват на всички американци да получат бустерни
Коментари Харесай

Здравните власти в САЩ призоваха за трета доза Covid ваксини след 20 септември

Американските здравни чиновници предлагат на в сички американци да получат бустерни ваксини против COVID-19, оповестява АП.

Планът, както е обрисуван от шефа на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите и други висши здравни органи, приканва за бустерни дози осем месеца откакто хората получат втората си доза от Pfizer или Moderna .

Бустерните дози биха могли да стартират през след 20 септември .

Здравните чиновници споделят, че хората, които са получили еднократна доза ваксина Johnson & Johnson , също евентуално се нуждаят от нова имунизация, защото с течение на времето част от успеваемостта на имунизациите понижава . Но те споделят, че чакат повече данни и занапред ще обясняват детайлностите за тази ваксина .

Общият проект чака оценка на Администрацията по храните и медикаментите за сигурността и успеваемостта на трета доза , допълват чиновниците.

" Наличните данни ясно демонстрират , че отбраната против зараза с SARS-CoV-2 стартира да понижава с течение на времето след първичните дози имунизация и по отношение на доминирането на разновидността Делта започваме да виждаме доказателства за понижена отбрана против леко и умерено заболяване ", означават висшите здравни чиновници в взаимно изказване.
 Съединени американски щати вземат ограничения против пандемията
Съединени американски щати вземат ограничения против пандемията

Властите обмислят слагането на трета доза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР