Американските шофьори на тирове се присъединиха към канадските си колеги

...
Американските шофьори на тирове се присъединиха към канадските си колеги
Коментари Харесай

Американски шофьори на тирове се включват в протестите в Канада срещу задължителното ваксиниране

Американските водачи на тирове се причислиха към канадските си сътрудници в „ Конвой на свободата “ в Канада, който се е простирал на над 70 км, които стачкуват против наложителното имунизиране.

Шофьорите потеглиха от Британска Колумбия в неделя и ще бъдат посрещнати в столицата в събота от други протестиращи, от източната и южната част на страната

„ Конвоят е дълъг 70 километра “, сподели Бенджамин Дихтер пред Toronto Sun. „ Виждал съм фрагменти от аероплан. Впечатляващо е“.

Издателят на Canadian Trucking Magazine Дейв Макензи, който е работещ транспортьор на дълги дистанции, сподели пред West Standard Online, че някои тирове от Съединени американски щати идват от Северна Дакота до Портал Саскачеван, където имат намерение да пресекат границата и да се причислят към групата.

Канадското федерално държавно управление вкара условие на наложително имунизиране за трансгранични водачи на камиони в цялата страна.

Така до 32 000, или 20 %, от 160 000 канадски и американски водачи на трансгранични камиони може да бъдат извадени от пътищата поради условието, пресмята Канадският камионен алианс (CTA).

Сн.: АП/БТА

Министър-председателят Джъстин Трюдо характеризира протестиращите като „ малко погранично малцинство, което е на път за Отава и има неприемливи възгледи “.

Но конвоят е набрал пара и поддръжници, до момента в който пътува по заснежената автомагистрала TransCanada.

Най-дългият ескорт в историята беше дълъг единствено 8 км и се състоеше от 480 камиона. Той мина през Египет през 2020 година, съгласно Книгата на върховете на Гинес.

Toronto Sun пресметна, че в конвоя в Канада могат да вземат участие до 50 000 камиона – което би надхвърлило съществуващия връх с 10 пъти, в случай че остане недокоснат до мечтаната дестинация.

I have never seen such an enormous convoy before. I didn’t even know such amounts of freedom loving Canadians existed. This is more than a protest. Watch our full video tomorrow

— Mocha Bezirgan (@BezirganMocha)

В листата с претенции уредниците на Конвоя на свободата приканват за преустановяване на паспортите за ваксини, а федералното държавно управление да зачита правата на неимунизираните.

Трюдо към този момент е неотстъпчив пред претенции. „ Това, което чуваме от някои хора, свързани с този ескорт, е изцяло недопустимо “, сподели той. „ Знаем, че пътят през тази пандемия е всички да бъдат имунизирани. Преобладаващото болшинство, близо 90 % от канадците, са създали тъкмо това“.

Съединени американски щати също са въвели условие за наложителна имунизация за водачи на камиони, идващи от Канада.

Затова американските водачи на камиони се причислиха към конвоя на свободата или се натрупат по пътищата в символ на взаимност.

Сн.: АП/БТА

Инициатива в GoFundMe към този момент е събрала над $6 млн. за митинга, откогато беше стартирана на 14 януари, като уредниците споделиха, че парите ще отидат за газ, храна и заслон на участниците.

Но GoFundMe замрази събраните пари, до момента в който Тамара Лич, секретар на канадската партия Maverick и уредник на набирането на средства, не даде „ явен проект “ за това по какъв начин ще бъдат изразходвани средствата, заяви канадския вестник Global News.

Канада вкара някои от най-строгите протоколи против COVID-19 в международен мащаб.

Миналата година бяха наложени наложителни имунизации за федералните служащи, а министър председателят на Квебек разгласи проекти за санкциониране на неимунизирани поданици, които нямат здравна причина да не получат имунизацията.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР