Изпълнителният директор на канадската федерация по хокей на лед Скот

...
Изпълнителният директор на канадската федерация по хокей на лед Скот
Коментари Харесай

Скандали и обвинения в сексуално насилие донесоха оставки на върха на канадския хокей

Изпълнителният шеф на канадската федерация по хокей на лед Скот Смит и всички членове на Борда напуснаха след поредност от кавги и обвинявания в полово принуждение, предава организация Ройтерс. Организацията е обект на рецензии, откогато през май излезе новината за хипотетично полово посягане от страна на членове на юношеския тим на Канада на Световното състезание през 2018 година и последвалото извънсъдебно съглашение.

“Ще бъде основан краткотраен комитет за ръководство, който ще бъде отпред, до момента в който не бъде назначен нов ръб и изпълнителен шеф, който да управлява организацията ”, се споделя в изказване на Хокей Канада.

Бившият ръководител на борда на шефовете Майкъл Бринд’Амур подаде оставка през август, а краткотрайният ръководител Андреа Скинър се отдръпна в събота, откакто редица политици, в това число министър председателят Джъстин Трюдо, приканиха за промяна на управлението. Скот Смит пое поста от напусналия изпълнителен шеф Том Рени на 1 юли, само че управлението на канадския хокей стартира да се срутва малко по-късно.

TSN първи заяви през месец май, че по необявено извънсъдебно съглашение е било изплатена сумата от 3.55 милиона $ на жена, която твърди, че е била жертва на полово посягане от осем играчи, в това число членове на младежки тим след Световното състезание по хокей на лед през 2018 година.

След това стана ясно, че Хокей Канада има скришен фонд, отчасти поддържан от незначителни регистрационни такси, с цел да заплаща разнообразни отговорности, в това число искове за полово принуждение и малтретиране.

Представител на федерацията свидетелства през юли, че организацията е раздала 7.6 милиона $ в девет съглашения, свързани с искове за полово посягане от 1989 година насам. След това беше разкрито, че членовете на младежки тим през 2003 година са разследвани за групово полово посягане. Нито едно от обвиняванията не е потвърдено в съда.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР