Американски учени откриха тайната на идеалната чаша кафе - водата

...
Американски учени откриха тайната на идеалната чаша кафе - водата
Коментари Харесай

Тайната на идеалната чаша кафе е в температурата на водата

Американски учени откриха тайната на идеалната чаша кафе - водата би трябвало да е гореща, само че не и вряща, заяви в. "Дейли мейл ".

Идеалната температура на водата е 70 градуса Целзий, тъй като по-висока изгаря кафето и унищожава усета.

Учените от щатския университет на Канзас са употребявали единствено филтрирана вода. Седмина професионални дегустатори са опитвали кафе, направено от зърна Арабика, Робуста или композиция от двете.

Резултатите демонстрират, че най-ароматно мощно кафе се реализира с вода с температура 70 градуса Целзий. Кафето робуста, което е с повече кофеин, е с по-силен и по-добър усет на тази температура, в сравнение с при 60 или 50 градуса Целзий. Кафето Арабика също е най-ароматно при 70 градуса Целзий, само че разликите не са по този начин мощно изразени.

Според друго проучване на доктор Кристофър Хендън от университета на Орегон, най-подходящата вода за кафе е твърдата, в която има магнезий и калицй. Тези примеси оказват помощ за по-доброто свързване на кофеина и покачват качеството на напитката.

Важно е също кафените зърна да се съхраняват в ледник, тъй като прясно изпеченото кафе съдържа въглероден двуокис, който елементарно се изпарява, а с него и огромна част от аромата.

Важно за положителния усет на кафето е то и водата да бъдат смесени отмерено.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР