Американски милионери намаляват разходите и стават по-пестеливи на фона на

...
Американски милионери намаляват разходите и стават по-пестеливи на фона на
Коментари Харесай

Милионери в САЩ свиват празничните си разходи заради инфлацията

Американски милионери понижават разноските и стават по-пестеливи на фона на високата инфлация, откри изследване на CNBC Millionaire Survey. Участниците в изследването са американци с капиталови активи от $1 милион или повече.

80% от интервюираните възнамеряват да понижат разноските през този празничен сезон заради възходящите потребителски цени. В същото време родените през 80-те и началото на 90-те години са най-склонни да създадат това. В тази възрастова категория 100% от интервюираните са изразили желанието си да понижат разноските си, в съпоставяне със 78% от поколението родено през интервала от 1946 до 1964 година На въпроса по какъв начин реагират на високата инфлация, 52% от първата група споделят, че обръщат повече внимание на цените, когато пазарят, а една трета от тях споделят, че са понижили броя на пътуванията и заведенията за хранене. „ Те стават по-внимателни при харченето на пари “, споделя Джордж Уолпър, президент на Spectrem Group, която организира изследването измежду милионерите, поръчано от CNBC.

В същото време респондентите като цяло са уверени в способността на Федералния запас на Съединени американски щати да забави инфлацията. По-голямата част от интервюираните - 58% - споделиха, че са " уверени " или " доста уверени " в способността на Федералния запас да забави растежа на потребителските цени. Само 37% са споделили, че " въобще не са сигурни ". Проучването на CNBC Millionaire Survey е извършено през ноември измежду 761 респонденти. Проучването се организира два пъти годишно - през есента и пролетта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР