Американската прокуратура поиска да бъдат конфискувани 5,4 милиона долара от

...
Американската прокуратура поиска да бъдат конфискувани 5,4 милиона долара от
Коментари Харесай

САЩ искат конфискация за санкционирания и в България Малофеев

Американската прокуратура изиска да бъдат иззети 5,4 милиона $ от банкова сметка в Съединени американски щати на съветския предприемач Константин Малофеев, съобщи Ройтерс,цитирана от Българска телеграфна агенция. Вашингтон включи Малофеев в листата си със наказания в края на 2014 година, понеже счита, че той финансира сепаратистите в Източна Украйна и Крим. Той има и 10-годишна възбрана да влиза на територията на България.

Федералните прокурори в Ню Йорк показват, че конфискуването на парите е правомерно, тъй като Малофеев се е опитал да ги трансферира на собствен бизнес сътрудник в нарушаване на американските наказания.

Според обвиняването през март 2014 година Малофеев е употребявал фиктивна компания на Сейшелските острови, с цел да влага 10 милиона $ в акции в тексаската банка " Стратеджик гроут банкорп “  (Strategic Growth Bancorp). На идната година той е продал фиктивната компания за един $ на неназован гръцки бизнес сътрудник, като съглашението е било подписано със задна дата - юли 2014 година, когато глобите към момента не са били наложени.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР