Американската актриса Джейн Фонда ще бъде удостоена с наградата за

...
Американската актриса Джейн Фонда ще бъде удостоена с наградата за
Коментари Харесай

Четвърти Златен глобус за Джейн Фонда 40 години по-късно

Американската актриса Джейн Фонда ще бъде удостоена с премията за кино и телевизия  " Златен глобус " за изцяло творчество, заяви Би Би Си. 

„ Нейният безспорен гений й завоюва това самопризнание от най-високото равнище — обявиха от  Холивудската асоциация за задгранична преса (HFPA), организатор на церемонията. — Въпреки че в професионалният й живот е имало доста обрати, нейният хладнокръвен ангажимент да се бори интензивно за идеите, които счита за верни, остава хладнокръвен. "

83-годишната Фонда има блестяща актьорска кариера, траяла повече от шест десетилетия.

От HFPA оповестиха, че премията, което е на името на Сесил Б. Демил, ще й бъде връчена на 28 февруари, на годишната гала по оповестяването на носителите на Златните глобуси в Бевърли Хилс.

Носителката на " Оскар " дебютира през на огромния екран през 1960 г. и по-късно се трансформира в една от най-ярките холивудски звезди с филми като " Барбарела ", " Девет до пет " и " На Златното езеро ". Последната роля, в която имахме опция да я гледаме, беше в комедийния сериал на Netflix Грейс и Франки.

Джейн Фонда е добре известна и като политически деятел, в последно време в кампанията против изменението на климата. През 2016 година тя прекара Деня на благодарността измежду протестиращите против построяването на петролопровода Dakota Access в индианския  резерват Стендинг Рок. През 60-те години участваше постоянно в протестни дейности срещу войната във Виетнам.

Актрисата - която е написала книга за това по какъв начин хората биха могли да пазят интензивно нещата, на които държан - е била задържана няколко пъти по време на митинги - последният път, докато взе участие в демонстрация срещу климатичните промени във Вашингтон.

Джейн Фонда е печелила три пъти „ Златен глобус “ за най-хубава актриса в драма - с функциите си в „ Клут “ (1971), „ Джулия " (1977) и „ Завръщане вкъщи “ (1978). За " Клут " и " Завръщане вкъщи " получи и оскари.  
 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР