Американката Гертруда Уивър от щата Арканзас, която тази година навърши

...
Американката Гертруда Уивър от щата Арканзас, която тази година навърши
Коментари Харесай

Американка на 116 г. е вторият най-стар човек

Американката Гертруда Уивър от щата Арканзас, която тази година навърши 116 години, бе оповестена от Рекордите на Гинес за втория най-стар човек на планетата.

На първо място в класацията на Гинес е японката Мисао Окаве, като възрастовата разлика сред нея и американката е единствено 4 месеца.

Гертруда Уивър бе приета като втория най-възрастен човек на планетата, откакто бяха доказани изследванията на геронтологическата изследователска група в Съединени американски щати и Книгата на върховете Гинес.

Актът за раждане на американката потвърждава, че тя е родена през 1898 година в югозападен Арканзас, на границата с Тексас. Сега Гертруда живее в град Кемдън, щата Арканзас.

През 1915 година американката се омъжва, когато е единствено на 17 години - в пика на Първата международна война.

Заедно със брачна половинка си Гертруда има общо 4 деца, от които досега е жив единствено един от синовете ѝ, който е на 93 години.

От 7 години американката живее в старешки дом, където посрещна своя 116-ти рожден ден.

На въпрос по какъв начин е постигнала сходно дългоденствие, дамата дава отговор, че ѝ помагали вярата в Бог, трудолюбието и любовта към ближните.

През март тази година най-възрастният човек на планетата – японката Мисао Окаве навърши 116 години. Тя бе вписана публично в Книгата на върховете на Гинес през месец юни предходната година.

Окава получи статута на най-възрастен гражданин на планетата, откакто на 117 години през 2013 година умря нейният съотечественик Джироемон Кимура.

Рекордьорката е родена на 5 март 1898 година, като за дългия си живот е съумяла да се снабди с три деца.

Японката живее в дом за възрастни хора от 18 години, като споделя, че дължи дълголетието си на здравословната храна и сън.

" Госпожа Окава се храни добре по три пъти дневно и спи по 8 часа. Тя обича суши, изключително от скумрия, а също ориз на пара с оцетен сос. Хапва си тези ястия най-малко веднъж на месец " – споделя чиновник от вкъщи за възрастни хора.

Япония е страната, в която живеят най-вече дълголетници, като съгласно формалните данни столетниците в страната са над 50 000.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР