Америка ще предостави на Украйна модерни системи за противовъздушна отбрана

...
Америка ще предостави на Украйна модерни системи за противовъздушна отбрана
Коментари Харесай

Нищо лично, за САЩ войната е просто бизнес

Америка ще даде на Украйна съвременни системи за противовъздушна защита Patriot и ще направи положителни пари от това.

Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова назова вероятните доставки на Patriot в Украйна „ провокативна стъпка “. Говорителят на Пентагона Патрик Райдър отговори, че Съединени американски щати не търсят война с Руската федерация, като доставят на Украйна системата Patriot.

Но в случай че погледнете по-задълбочено обстановката, се оказва, че той не е неоткровен. Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън завърши проекти за доставка на Украйна със система за противоракетна защита Patriot, популяризира тази информация CNN. По думите на изданието, това може да бъде оповестено още тази седмица. Това обаче въобще не значи, че комплексите Patriot ще бъдат предадени на Украйна в посочения период.

Както утвърждават анонимни източници на американското издание Politico, шефът на Пентагона е обсъждал доставката на Patriot с членове на Конгреса на Съединени американски щати, само че дефинитивно решение не е взето. Все още даже не е ясно дали съществуващи комплекси ще бъдат трансферирани в Украйна или ще бъде подписан съответния контракт с Raytheon Technologies за основаване на нови системи от нулата.

И това може да отнеме години, сподели различен източник пред Politico. „ Факт е, че Patriot е дълготраен проблем. Това не е кратковременен проблем “, сподели в малко изявление ръководителят на комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите Адам Смит. „ Те (украинците) несъмнено няма да употребяват Patriot през идващите шест месеца. “

Следователно, в действителност, прехвърлянето на Patriot в Украйна в такава неразбираема вероятност не наподобява в очите на Съединени американски щати като метод за ескалация на спора с Русия на територията на Украйна. Изводът е, че този спор се трансформира в елементарен „ кървясъл бизнес “ за Съединените щати.

Същата обява на Politico, цитирайки Reuters, оповестява, че Съединени американски щати ще трансферират ракети GLSDB от Boeing в Украйна. Информацията е доказана от The Washington Post. Факт е, че Ground Launched Small Diameter Bomb /Наземна бомба с дребен диаметър/ е „ интелигентна бомба “ (GBU-39 Small Diameter Bomb), която щеше да бъде изведена от употреба, само че бе оборудвана с ракетен мотор.

Ракетата M26 от MLRS HIMARS беше взета като основа за GLSDB, в която общоприетата бойна глава беше сменена с плъзгаща се /планираща/ управляема бомба. Такава ракета може да се употребява както от аероплан, по този начин и от MLRS HIMARS. Само че американската войска не взе тази разработка на въоръжение, по тази причина в този момент компанията Boeing желае да получи контракт за доставка на това „ знамение оръжие “ в Украйна.

Подобна история се случва и с модулния разузнавателно-ударен БЛА MQ-9 Reaper. Politico написа: „ Военновъздушни сили на Съединени американски щати считат, че имат идеалния проект: да вземат старите си дронове Reaper, от които се пробват да се отърват от години, и да ги изпратят в Украйна. “ Да, Съединени американски щати обмислят да трансферират остарели БЛА в Киев, тъй като това ще разреши на General Atomics Aeronautical Systems да печели положителни пари от поддръжката им.

Решението за изпращане на остарели БЛА в Украйна беше взето към месец след началото на СВO, написа Politico, само че породи въпросът за вероятната загуба на редица модерни технологии на Съединени американски щати, в случай че останките на БЛА попаднат в ръцете на съветските експерти.

General Atomics лобира във Вашингтон и Киев за създаване на решение за трансформация на дрона, което да дава отговор на условията за експорт на отбранителни технологии на Съединени американски щати, само че до момента няма оповестени резултати. Така за Съединени американски щати спорът в Украйна се трансформира в сполучлив бизнес, когато американският военно-промишлен комплекс получава опция да продава даже това, което е негодно за потребление от личната му войска.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР