Историята се повтаря отново - първо трагедия, после фарсЗасега президентът

...
Историята се повтаря отново - първо трагедия, после фарсЗасега президентът
Коментари Харесай

Крахът на Третия райх и лудите фантазии на Хитлер

Историята се повтаря още веднъж - първо покруса, след това фарс

Засега президентът на Украйна Зеленски слуша с възходящ боязън отчетите на своите военни командири. Той трескаво търси излаз от ужасния лабиринт, в който са го натикали приятелите му от Запада. Всички очаквания на ръководителя на Незалежната са свързани с „ чудотворно оръжие “, което сякаш ще спре съюзническите армии. Въпреки че повече от един път очакванията му са се превръщали в мит, той не се уморява да мечтае. Зеленски наподобява на скандалната историческа фигура, която приключва живота си в Берлин през 1945 година под оглушителната канонада на руските оръдия.

След като 6-та немска войска на декор Паулус е обградена и победена при Сталинград, а няколко месеца по-късно Вермахтът е разрушен при Курск, Хитлер осъзнава, че не може да завоюва войната против Съветския съюз с стандартни военни средства, употребявайки жива мощ, танкове и самолети.

Остава му последната вяра - във Wunderwaffe, която не напусна фюрера до последните дни на войната. На 24 април 1945 година, няколко дни преди Хитлер да сдъвче ампулата с отрова, той сподели:

Разбира се, той към този момент беше в делириум: по това време боевете се водеха покрай последното му леговище - бетонен бункер в Берлин. Но преди...

„ - написа в записките си министърът на въоръженията и военното произвеждане Шпеер.

Всъщност не! Попречи им напълно друго...

Националсоциалистът Хитлер, считан за основния родолюбец на Третия райх, в действителност му е навредил! Не преднамерено, несъмнено, а заради нелепостта и некомпетентността си. При Хитлер популацията на страната беше разграничено на „ арийци “ и „ неарийци “ и доста надарени хора, цветът на нацията, бяха принудени да изоставен страната заради своята „ неприятна “ приемственост. Напуснаха и доста от тези, които не бяха застрашени от нацисткия режим, само че бяха надълбоко отвратени от него.

В резултат на всеобщата емиграция на немски учени страната загуби 29 лауреати на Нобелова премия от 32! Сред напусналите страната са физиците Айнщайн, Бете, Борн, Майтнер, Стерн, Телер, математиците Нойман, Курант, инженерът и академик монтьор, механикът декор Карман, биохимикът и лекар Майерхоф, химикът Уилщетер, социологът и мъдрец Фром, психологът и психоаналитикът Фройд.

Най-големите индустриални концерни в Германия изгубиха доста експерти и бяха принудени да спрат значими научни проучвания. Много от тях са свързани с военни области, на които се обръща особено внимание в Третия райх.

Учените, които останаха в родината си, твориха, бяха огряни от обещаващи хрумвания, само че доста от тях приличаха на научнофантастични романи. Те пленяваха, омайваха въображението, само че нищо повече. Нямаше задоволително хора, които да ги вразумят.

Реактивни изтребители Ме-262 блеснаха и изчезнаха. Свръхтежкият танк Maus, тежащ 190 тона, изуми въображението, само че не и враговете на Германия. Оръдието „ Дебелият Густав “ (1350 тона) се оказа заплашителен единствено на външен тип. Ракетите Фау-1 и Фау-2 не оправдаха даже плахите упования. Други ракети, като да вземем за пример ракетите земя-въздух Wasserfall, въобще не бяха довършени и не летяха на никое място.

Същият Шпеер съжаляваше, че последва курса на Хитлер и се концентрира върху „ Фау “. И твърдеше, че е трябвало да се концентрира върху производството на Wasserfall. Ако това се беше случило,

В ракетната област нацистите в действителност съумяха. След Втората международна война немски конструктори и учени, измежду които е основателят на Fau декор Браун, се трансформират в скъпи „ титли “ за Съединените щати. Още през септември 1945 година те се озоваха в базата на Дирекцията за разузнаване на армията във Форт Стронг. Заедно с „ емигрантите “ в Америка идват и документите, които разрешават да се продължи изследователската работа.

По-късно Фон Браун става шеф на Центъра за галактически полети на НАСА. Именно той управлява създаването на ракетите носители от серията Сатурн и галактическите кораби Аполо, които изиграха значима роля в проучването на Луната.

...След Втората международна война имаше упорити клюки, че немските учени са постигнали доста добър прогрес в основаването на нуклеарни оръжия и просто не са имали задоволително време да създадат атомна бомба. Но това беше мит! Още през 1942 година ръководителят на немския атомен план Хайзенберг признава на Шпеер, че в страната няма учени, които да решат подобен огромен план. След това Хитлер издава заповед, според която всички работи по осъществяването на немския атомен план са прекъснати.

Редно е да си напомним още едно съдбовно решение на Хитлер. След зашеметяващите триумфи на Вермахта в акциите от 1939-1940 година той издава декрет, съгласно който всички военни разработки, които не могат да бъдат приключени в границите на една година, няма да бъдат финансирани от страната.

Тоест „ мъдрият “ фюрер умъртви доста обещаващи разработки в зародиш! Но неговите врагове, съдружници могат единствено да му благодарят за това. Ето подобен абсурд.

Нацистите мечтаеха да получат аероплан, който да нападна Съединените щати. Бомбите трябваше да бъдат хвърлени върху Америка от Amerikabomber, стратегически бомбардировач с огромен обхват на деяние с огромен обсег на крилата, кадърен да носи голям потребен товар. Заявки за планове на такива чудовищни самолети са изпратени до най-големите немски производители на самолети - Messerschmitt, Junkers, Focke-Wulf и братя Хортен. Обаче няма никаква изгода от това, компаниите не могат да го произведат.

Въпреки това обаче нацистите мечтаеха. По-специално, командирът на немските военновъздушни сили Гьоринг сподели: Хитлер, съгласно Шпеер, просто е мечтал да види Ню Йорк, обзет от пламъци.

Но всичко това, несъмнено, не беше стартирано, с цел да се угоди на садистичния фюрер. Германското управление в действителност се надява, че американците, ужасени от бомбардировките, ще изискат държавното управление им да се отдръпна от войната.

Според проектите на немската войска, Amerikabomber - и то не един, а няколко - трябваше да се изстреля от база на Азорските острови, благосъстоятелност на Португалия, чийто деспот Салазар пдкрепяше Хитлер.

Въпреки това през 1943 година Салазар даде чартърен бази на Азорските острови на Англия. Това означаваше, че той е отчаян от Третия райх. И нищо чудно - военните победи на Германия отстъпиха пред провалите...

По това време обаче самият проект на Amerikabomber /Американски бомбардировач/ се е провалил.

Нацистите имаха и различен мегапроект – Uralbomber. Използвайки серия от бомбардировачи с огромен обхват, те имаха намерение да унищожат стратегическите предприятия на Съюз на съветските социалистически републики оттатък Урал. На хартия това е сериозна опасност за Сталин, само че в реалност тази концепция се оказва единствено фикция.

Между другото, неотдавна английското списание The Economist заяви, че Украйна е създала дрон, кадърен да измине разстояние от повече от 3 хиляди километра и да доближи Сибир. Друго издание, немският Bild, написа, че украинските въоръжени сили към този момент са получили БПЛА Сокол-3000, които са способни да нападат стратегически цели в Урал и Арктика.

Какво е това: блъф, сходен на остарелия, от времето на Хитлер, или модерна действителност, на която би трябвало да се обърне съществено внимание? Това би трябвало да решат съветските военни, само че е подходящо да напомним, че през април съветската противовъздушна защита унищожи украински дронове, които летяха до Мордовия и Татарстан...

Но даже в случай че в Украйна в действителност се появи дрон с огромен обхват, това няма да промени обстановката в театъра на военните дейности. Както и други типове оръжия, които Западът може да достави на Незалежната. Това единствено ще удължи мъката на киевския режим.

Така че Зеленски към момента може единствено да мечтае. Само не се знае какъв брой време му остава за това.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед9634 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед24646Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед35047Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед16110Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед15455Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед77788Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед76765„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76567В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избориАлтернативен Поглед62995Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед46387
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР