Албанският премиер Еди Рама реагира на обвинения против певеца Горан

...
Албанският премиер Еди Рама реагира на обвинения против певеца Горан
Коментари Харесай

Еди Рама гневен за албанския хейт срещу Брегович

Албанският министър председател Еди Рама реагира на обвинявания срещу артиста Горан Брегович, акцентирайки, че Брегович е бил трансфорат в " нарушител ", въпреки да не е споделил нищо срещу албанците и да не пеел за кланетата на Милошевич, заяви МИА.

Горан Брегович изнесе в неделя концерт в Корча, на който в публиката бе пуснат сълзотворен газ, което накара мнозина да изоставен представлението, предава Българска телеграфна агенция.

Еди Рама счита отношението на някои албанци за " фашистка нервност " и позор за албанската история и традиция, която по думите му въобще не се разграничава от нервността на линч на фашистките групи на всички места по света.

Той показва, че няма нищо, което да оправдае " средновековната нервност ", която избухна срещу един от най-изключителните музиканти на Балканите.

" Това е фашистка нервност, срамна за европейската просвета на албанците, също по този начин и за нашата история и традиция ", сподели Рама. " Каква е разликата, да вземем за пример сред тези, които в Сърбия наскърбяват Дуа Липа с най-мръсен речник в обществените мрежи, единствено тъй като тя е горда албанка от Косово, която излиза увита в двете флагове на нашите страни, от тези, които на най-ниско равнище пишат в обществените мрежи за Горан Брегович, третирайки го като военнопрестъпник и обвинявайки го на вятъра единствено за това, че пее на сръбски език ", показва Рама в пост в обществените мрежи, където пубикува и видеозапис от грандиозния концерт на Брегович.

Премиерът установи, че едните от другите се отличават единствено по това, че първите псуват на сръбски, до момента в който вторите изричат обиди и кълнат на албански език, а двете страни принадлежат на " най-ниската човешка категория със сляпата си ненавист ".

Рама показва, че прочут публицист от Косово е декларирал намерено, че Брегович няма нищо общо с нито една от клеветите, които му приписват злобарите в Прищина и Тирана.

" Но известният музикант от Сараево, с татко хърватин и майка сръбкиня и жена босненска мюсюлманка се трансформира в сръбски нарушител, който е трябвало да изгори в пожарите на албанския август, без значение от обстоятелството, че не е сърбин ", означи албанският министър председател.

Когато Еди Рама бе кмет на Тирана, той подари на Брегович ключ на албанската столица, напомня МИА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР