Актуалният европейски клубен шампион Манчестър Сити изпреварва Реал Мадрид в

...
Актуалният европейски клубен шампион Манчестър Сити изпреварва Реал Мадрид в
Коментари Харесай

Ман Сити изпревари Реал за най-скъпия футболен бранд

Актуалният европейски клубен първенец Манчестър Сити изпреварва Реал Мадрид в класацията за най-скъпите футболни марки. „ Гражданите “ са повишили оценката си с 15% на 1.29 милиарда паунда съгласно разбор на „ Brand Finance “. Продължителният триумф на „ небесно-сините “ в последните години носи със себе си и по-висок финансов интерес.

Въпреки това, съгласно „ Brand Finance “ Реал Мадрид остава най-стабилният бранд във футбола и към момента се счита за „ най-хубавия тим в международния футбол “ в очите на почитателите.

На трето място в класацията се подрежда Барселона, а Манчестър Юнайтед изпреварва огромния си противник от Ливърпул на четвъртата позиция.

Френският първенец Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен са на шесто и седмо място, а десетката е допълнена от три британски тима – Арсенал, Тотнъм и Челси.

Успешният минал сезон на „ артилеристите “ води до покачване на оценката на марката им с 16%, а слабата акция на сините от Лондон – до покачване с едвам 2%.

Други два столични тима – Брентфорд и Фулъм също намират място в топ 50.

Според „ Brand Finance “ най-бързо развиващият се английски тим е Нюкасъл Юнайтед. Резултат от светкавичното развиване на „ свраките “ след инвестицията от Саудитска Арабия е покачване от 33% на финансовата оценка на клуба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР